Week van de Vitaliteit

Week van de Vitaliteit

Dit seizoen vindt de vijfde editie van de Week van de Vitaliteit plaats van 3 t/m 10 april. Met een twintigtal activiteiten stimuleert de Week van de Vitaliteit een vitale Regio Zwolle met diverse activiteiten voor jong en oud. Met als doel om gezond eten, voldoende bewegen en verbinding tussen mensen en organisaties te stimuleren.

Het centrale thema van de lustrumeditie is ‘samen vitaal’. In de week vinden ongeveer 20 activiteiten plaats op het gebied van sport, voeding en vitaliteit voor o.a. kinderen, ouderen, ondernemers en bestuurders. De Week van de Vitaliteit is een initiatief van Regio Zwolle United en PEC Zwolle in samenwerking met Landstede Hammers, Djopzz Regio Zwolle Volleybal, SportService Zwolle en een groot aantal betrokken partners.

Gedurende de Week van de Vitaliteit brengen de organiserende partijen hun bestaande activiteiten samen en worden er aanvullende activiteiten georganiseerd om het thema extra kracht bij te zetten. Hiermee zetten we in op een vitale Regio Zwolle waarin iedereen mee kan doen en/of een steentje kan bijdragen aan het collectieve welzijn van onze regio. De week wordt afgetrapt bij de wedstrijden PEC Zwolle – Go Ahead Eagles en Landstede Hammers - Belfius Mons-Hainaut (3 april). De week wordt afgesloten bij de PEC Zwolle – AZ (10 april).

Al twaalf jaar zetten we de kracht van sport in om mensen en organisaties in beweging te brengen en sociale participatie te stimuleren. Het belang van vitale mensen en organisaties is afgelopen jaren crucialer dan ooit gebleken. Een gezonde leefstijl hoort topprioriteit te zijn voor mensen en organisaties. Gezonde voeding en regelmatig sporten en bewegen zorgt voor een sterker afweersysteem, goede mentale gezondheid en het verkleint de kans op onder andere hart- en vaatziekten, diabetes en alzheimer. En sporten zorgt voor sociale contacten. Kortom: investeren in onze gezondheid is belangrijk én leuk!

Op het gebied van sport, voeding en vitaliteit worden activiteiten georganiseerd voor kinderen, ouderen, ondernemers en bestuurders. De volledige activiteitenlijst vindt u hier.

Regio Zwolle United