Week van de Vitaliteit

Week van de Vitaliteit

Gezond leven en verbinding tussen mensen en organisaties stimuleren. Dat is het doel van de Week van de Vitaliteit die dit seizoen voor het zesde jaar op rij wordt georganiseerd. De start van de week is op vrijdag 14 april (PEC Zwolle – Telstar) en eindigt op vrijdag 21 april (Almere City FC – PEC Zwolle). Ook in aanloop naar de week vinden een aantal activiteiten plaats die aansluiten bij de week. De week is een initiatief van PEC Zwolle en Regio Zwolle United in samenwerking met een groot aantal maatschappelijk partners, waaronder Landstede Hammers, Djopzz VC Zwolle Topvolleybal en SportService Zwolle.

Een vitale regio

Een gezonde leefstijl is voor iedereen erg belangrijk. Gezonde voeding, regelmatig sporten en bewegen zorgt onder andere voor een sterker afweersysteem en goede mentale gezondheid. Daarbij is sporten ook nog eens hartstikke leuk en zorgt het voor sociale contacten. Via circa 15 activiteiten voor jong en oud wordt de kracht van sport ingezet voor sportieve en maatschappelijke doelen. De week zet in op een vitale Regio Zwolle met als doel om gezond leven en verbinding tussen mensen en organisaties te stimuleren. Naast de fysieke activiteiten voor verschillende doelgroepen wordt er ook geïnvesteerd in een online campagne via de kanalen van de betrokken partners.

Een Overijsselse start

De week start op vrijdag 14 april met de wedstrijd PEC Zwolle – Telstar. Rondom deze wedstrijd zijn er aantal activiteiten, zoals het jaarlijkse penalty schieten met leden van WRZV De Boog. In de rust maken vijf G-voetballers zich op om penalty’s te schieten tegen mascotte Zwolfje. Om vervolgens een ereronde te lopen onder luid applaus van 14.000 supporters, waaronder een grote groep van WRZV De Boog.

Deze avond komen ook de basketballers van Landstede Hammers in actie op steenworp afstand van het MAC3PARK stadion. In de Elite Gold fase van de BNXT League nemen zij het op tegen het Belgische ‘Kangeroes Basket Mechelen’. De tip-off is om 19.00 uur in Het Theater van de Sport (Landstede Sportcentrum). De dames van Djopzz VC Zwolle Topvolleybal komen een dag later in actie; zij nemen het zaterdagavond in Twente op tegen Apollo 8.

Activiteiten voor jong & oud

Gedurende de week zijn er circa 15 activiteiten voor jong en oud. Enkele hoogtepunten zijn de lancering van een nieuw Fitboek voor kinderen uit de groepen 5 t/m 8, het Vegro OldStars walking football toernooi met zestien teams en meer dan 150 ouderen uit de regio en een challenge voor basisscholen in samenwerking met SportService Zwolle. Daarnaast komt ook het businessclub voetbalteam van PEC Zwolle in actie en strikken de medewerkers van PEC Zwolle en Regio Zwolle United de veters voor een sportieve activiteit.

Op het gebied van sport, voeding en vitaliteit worden activiteiten georganiseerd voor kinderen, ouderen, ondernemers en bestuurders. De volledige activiteitenlijst vindt u hier.

Activiteiten