Week van de Vitaliteit

Week van de Vitaliteit

De derde editie van de Week van de Vitaliteit vindt dit jaar plaats van zondag 10 tot en met vrijdag 15 maart 2019. In deze week wordt de kracht van sport ingezet voor een groot aantal sportieve en sociaal-maatschappelijke activiteiten voor jong en oud. De week wordt afgetrapt bij de wedstrijd tussen PEC Zwolle en AZ en afgesloten bij de wedstrijd PEC Zwolle Vrouwen – FC Twente Vrouwen.

De Week van de Vitaliteit stimuleert een vitale Regio Zwolle met diverse activiteiten voor jong en oud. Met als doel om bewegen, gezonde voeding en gezond leven aan te moedigen, maar ook om verbinding tussen mensen en participatie te stimuleren. Vorig jaar speelde het vlaggenschip van PEC Zwolle in een aangepast wedstrijdshirt om de groeipotentie van Regio Zwolle en haar (vitale) inwoners te promoten.

De Week van de Vitaliteit is een initiatief van PEC Zwolle / Regio Zwolle United in samenwerking met Tophandbal Dalfsen, Landstede Basketbal, Regio Zwolle Volleybal en een groot aantal partners. Op het gebied van sport, voeding en gezondheid worden meer dan 20 activiteiten georganiseerd voor kinderen, scholieren, ouderen, ondernemers, bestuurders en andere doelgroepen. Daarmee wordt de kracht van sport ingezet voor een Regio Zwolle waarin iedereen kan meedoen en/of een steentje kan bijdragen.

Voorbeelden van activiteiten zijn onder andere een EHBO-cursus voor kinderen van Playing for Success en een toernooi voor OldStars walking football teams uit gehele Regio Zwolle. Ook komen de G-voetballers van WRZV de Boog bij de wedstrijd PEC Zwolle – AZ op 10 maart in actie. Rondom deze wedstrijd vindt ook het ‘PEC Zwolle & Molecaten Kidsevent’ plaats, waarbij het thema ‘Leven als een Prof’ is. Verder worden businessclubleden en het personeel niet vergeten, met activiteiten als businessclubvoetbal, een fitnessontbijt en diverse andere sportieve activiteiten. De volledige activiteitenlijst vindt u hier: activiteiten.

Regio Zwolle United