Week van de Vitaliteit

Week van de Vitaliteit

De tweede editie van de Week van de Vitaliteit vindt dit jaar plaats van 23 maart tot 31 maart. Gedurende deze week worden diverse sportieve en maatschappelijke activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Ook speelt PEC Zwolle met een aangepast wedstrijdshirt in het thuisduel tegen Sparta om de groeipotentie van de Regio Zwolle en haar (vitale) inwoners te promoten.

Voor groei  is de slogan van de Regio Zwolle. Om groei te realiseren zijn vitale inwoners het belangrijkste kapitaal. De Week van de Vitaliteit stimuleert een vitale Regio Zwolle met diverse activiteiten voor jong en oud. Met als doel om bewegen, gezonde voeding en gezond leven aan te moedigen, maar ook om verbinding tussen mensen en participatie te stimuleren. De themaweek start op vrijdag 23 maart bij de wedstrijd PEC Zwolle Vrouwen – SC Heerenveen Vrouwen en wordt afgesloten op zaterdag 31 maart 2018 met het duel PEC Zwolle – Sparta Rotterdam.

Het vlaggenschip van PEC Zwolle speelt in de themaweek in een aangepast wedstrijdshirt om extra aandacht te vestigen op de groeipotentie van de Regio Zwolle en haar (vitale) inwoners. Dit shirt wordt door PEC Zwolle mogelijk gemaakt, in samenwerking met hoofdsponsor Molecaten, Regio Zwolle en MarketingOost. Het is vanaf volgende week mogelijk om op deze shirts te bieden via onder andere een online veiling. Met de opbrengst wordt geld ingezameld voor Intermezzo Zwolle (nazorgcentrum voor mensen met kanker) en PEC Kicks ASS (voetbal voor kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis) van PEC Zwolle United en Stichting Empower.

De Week van de Vitaliteit is een initiatief van PEC Zwolle / Regio Zwolle United en haar partners. Op het gebied van sport, voeding en gezondheid worden meer dan 20 activiteiten georganiseerd voor kinderen, scholieren, ouderen, ondernemers, bestuurders en andere doelgroepen. Daarmee zetten PEC Zwolle, Regio Zwolle United en alle partners de kracht van sport in voor een Regio Zwolle waarin iedereen kan meedoen en/of een steentje kan bijdragen.

Voorbeelden van activiteiten zijn: een Walking Football-toernooi met ouderen uit de Regio Zwolle, een toernooi voor kinderen met ASS-stoornis en themabijeenkomsten voor kinderen van basisscholen, Playing for Success en de PEC Zwolle Street League. Ook worden diverse activiteiten georganiseerd voor ondernemers als het fitnessontbijt en businessclubvoetbal. Het Health Innovation Park en het Agri & Food Innovatiecluster Regio Zwolle organiseren een bijeenkomst Gezonde Leefstijl. Verder wordt er een speciaal voedingsboekje uitgegeven voor kinderen met tips van regionale topsporters over gezonde voeding.

Houd de social media kanalen van PEC Zwolle en PEC Zwolle United in de gaten en gebruik online de hashtags #samenvitaal en #weekvandevitaliteit om op de hoogte te blijven.

Regio Zwolle