Leven als een Prof

Leven als een Prof

De deelnemers aan de PEC Zwolle Street League en Playing for Success krijgen tijdens de Week van de Vitaliteit een introductie in de levensstijl van een prof. Een aantal professionele sporters uit het voetbal en het handbal zijn tijdens deze bijeenkomst aanwezig om meer te vertellen over gezonde voeding, beweging en om vragen te beantwoorden over hoe het is om te leven als een topsporter.

De PEC Zwolle Street League is een straatvoetbalcompetitie voor jongeren tussen de 10 en 16 jaar, waarin wijken en buurten van de Gemeente Zwolle tegen elkaar voetballen. Naast het winnen van deze straatvoetbalwedstrijden kun je ook op een andere manier zogenaamde ‘likes’ verdienen. Dit kan door je als team in te zetten voor je eigen wijk, door bijvoorbeeld afval op te ruimen, te helpen bij een buurthuis of door boodschappen te doen voor je oude buurvrouw.

Playing for Success brengt leerlingen bij elkaar, die extra ondersteuning bij hun sociaal-emotionele ontwikkeling kunnen gebruiken. Op een uitdagende en inspirerende plek buiten school doen zij zoveel mogelijk positieve leerervaringen op en werken zij aan hun zelfvertrouwen door samen aan opdrachten te werken die aansluiten bij hun interesses. Jaarlijks nemen ruim 100 kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 deel aan dit programma.